Uluslararası İnsan Hakları Hukukunun İç Hukukta Uygulanması Bilgi ve Deneyim Aktarımı – Online Seminer Programı – Ekim 2024

Uluslararası İnsan Hakları Hukukunun İç Hukukta Uygulanması

Bilgi ve Deneyim Aktarımı – Online Seminer Programı – Ekim 2024

İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD), insan hakları ve demokrasi konularında bütüncül bir yaklaşıma ulaşmak isteyen avukat ve stajyer avukatlara yönelik olarak, özellikle kriz dönemlerinde insan hakları ve demokrasi mücadelesi içinde yargı uygulamalarının kalitesini artırmak amacıyla bu online seminerleri düzenliyor.

Bu Eğitim Kimler İçin?

  • Avukatlık meslek faaliyeti içinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini kullanan, hak ihlali iddiasıyla müvekkilinin başvurusunu Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde takip etmek isteyen,
  • Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde düzenlenen kimi hakları daha yakından tanıyarak iç hukukta da bu bilgisini kullanmak isteyen,
  • Seminer konularında deneyimlerini ve gözlemlerini diğer meslektaşlar ile paylaşarak farklı görüşleri ve bakış açılarını tanımak isteyen avukatlar ve stajyer avukatlar için.

Hangi Konu Başlıkları Öne Çıkıyor? Kimler Var Bu Seminerlerde?

  • AİHM ve AYM’ye bireysel başvuru usulü
  • AİHS sistemi, dikkat edilmesi gerekenler ve ifade özgürlüğü
  • Yaşam Hakkı ve İşkence Yasağı
  • Kişi Özgürlüğü ve Güvenliği Hakkı
  • Adil Yargılanma Hakkı
  • Ayrımcılık Yasağı
  • Mülkiyet Hakkı

 

Bu başlıkları Av. Orhan Kemal Cengiz, Av. Mehmet Nur Terzi, Av. Özlem Yılmaz, Av. Z. Beydağ Tıraş Öneri ve Dr. Günal Kurşun’dan dinleyebilirsiniz.

Ayrıntılı program seçilen katılımcılara eğitimden önce gönderilecektir.

Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Sürecek?

  • Seminerler 12-13 Ekim 2024 tarihlerinde, saat. 10.00-17.30 arasında sürecek. Katılım 25 kişi ile sınırlı. Çalışmalar online ve ZOOM programı üzerinden yapılacak. Programı önceden bilgisayarınıza indirip kurmanızı tavsiye ediyoruz, ancak bunu tercih etmezseniz, doğrudan web sayfası üzerinden de bağlanmanız mümkün olacak. İnternete bağlanma sorununuz varsa, çözüm için elimizden geleni yapmak isteriz. Lütfen konuyla ilgili iletişim adreslerimize bir mail atın ve en uygun düzenlemeyi birlikte tartışalım.

Katılımcıları Nasıl Belirleyeceğiz?

  • Katılımcıların seçiminde bir denge gözetmeye çalışacağız, mesleki deneyim, cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı ve dengesine dikkat edeceğiz. Özellikle kadınlar, LGBTİ+, çocuklar, Romanlar gibi duyarlı gruplarla çalışıyorsanız, bunu lütfen başvurunuzda belirtiniz.
  • Bu konulardaki çalışmak isteyen deneyimli başvurulara öncelik vermeyeceğiz. Amacımız; deneyimsiz ve deneyimli meslektaşların dengeli dağılımını gözeterek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek.

Başka?

  • Çalışmaların amacına ulaşması açısından, seminerler boyunca bilgisayarın karşısında bulunmanızı ve kameranızı kapatmamanızı rica ediyoruz. Çalışmalar, tarafımızca hiçbir biçimde kayıt altına alınmamaktadır. Katılımcıların da herhangi bir biçimde kayıt yapmaları KVKK’ya aykırı olduğundan önerilmemektedir. Kameranın açık tutulması şartı, yalnızca çalışmaya odaklanılması amaçlıdır.
  • Katılım tamamen ücretsizdir.
  • Seminerlerin sonunda, 7 eğitimden en az 6’sına katılanlara sertifika takdim ediyoruz.

Bizim İçin Önemli:

Çalışmalar boyunca oturumlara tam katılım bekliyoruz ve buna çok önem veriyoruz.

Nasıl Başvurulur?

Başvuru formlarına https://forms.gle/RzjZGPuDs3wfaGt69 adresinden ulaşabilirsiniz. Başvurular online olarak yapılacaktır.

Son başvuru tarihi: 8 Ekim 2024 Salı

Başvuruların sonuçlandırılması ve katılımcılara dönüşler: 9-10 Ekim 2024 Çarşamba-Perşembe

Eğitim günleri: 12 – 13 Ekim 2024

Ayrıntılı seminer programı, kabul edilen katılımcılara ayrıca iletilecektir.

 

! Başvuruların e-mail ile yapılması gerekmektedir!

!  Seminerlere katılım ücretsizdir.

! Başvurucular aşağıdaki iletişim adreslerine başvurarak daha detaylı bilgi edinebilirler!

! Başvurucuların kabulü başvuru tarihi, mesleki deneyim ve cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı göz önünde bulundurularak derneğimiz tarafından belirlenecektir!

 

Seminerler Lüksemburg Büyükelçiliği’nin desteği ile gerçekleştirilmektedir. Destekleri için Lüksemburg Büyükelçiliği’ne teşekkür ederiz.

 

İLETİŞİM

 

Dr.Günal Kurşun- 0532.3826638 gunalkursun@rightsagenda.org

 

Av.Nilgün Tortop- 0532.4225898 nilguntortop@rightsagenda.org

 

İnsan Hakları Gündemi Derneği www.rightsagenda.org

 

İHGD Facebook adresi:

https://www.facebook.com/HumanRightsAgendaAssociation/